2022-01-19 13:38:23• hírek • Bede Emőke

Kevesebb mint 10 perc volt a rendőrség reakcióideje 2021-ben

Fotó: Szatmár.ro
Fotó: Szatmár.ro

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség 2021-es esztendőre vonatkozó mérlege szerint a hatósághoz az elmúlt 12 hónapban nem kevesebb mint 18.405 bejelentés érkezett a 112-es egységes segélyhívón keresztül, ám ezek közül csupán 10.773 igényelt azonnali intervenciót, a többi ugyanis egyszerű információkérés vagy egyéb, nem vészhelyzetről szóló bejelentés volt.

Azon esetek több mint 81 százalékában, amikor sürgős közbelépésre volt szükség, a reakcióidő tíz perc alatt volt, mely azonban mintegy 5,07 százalékos emelkedést jelent a 2020-ban jegyzett időhöz képest.


Ugyancsak e jelentésből kiderül az is, hogy a közrendet és közbiztonságot zavaró események megelőzése érdekében 2021-ben, meghatározott időtartamra három speciális közbiztonsági területet alakítottak ki: egyet Szatmárnémetiben, kettőt pedig Avasfelsőfaluban és a szomszédos területen.


Annak érdekében, hogy a megye teljes területén biztosítani tudják a közrendet, naponta átlagosan 48 járőröző egységet vezényeltek terepre. Ezek közül 33 önállóan, 15 pedig a csendőrséggel együttműködve látta el a közbiztonsági feladatokat. A rendőrség és csendőrség egyenruhásain kívül természetesen a belügyminisztériumi szervek más munkatársai is segítették a rend megőrzését, napi szinten ugyanis 24 határrendész és helyi rendőr is csatlakozott a munkához.


A hatóság közlése szerint a rendőri helyeknek jelenleg mindössze 77,48 százaléka van betöltve, azaz a Szatmár megyei egység még mindig komoly létszámhiánnyal küzd, viszont a felügyelőség az idei évre határozott célul tűzte ki, hogy elérje a 90 százalékos betöltöttségi arányt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: